Om Dansk Mønt

Dansk Mønt er efterhånden et ret omfangsrigt websted. Her d. 17. nov. 2010 består det af ca. 21.000 filer, heraf over halvdelen billedfiler.
Undtagelsesvis forekommer hvor der burde have været et billede. Det er udtryk for at vi endnu ikke har fået lavet billedet, men forventer snart at have det klar!

Mønterne er søgt vist i proportionelt samme størrelse. De fleste er klikbare for forstørrelse ( 9 gange i areal ). Enkelte af de billeder vi har fået af anden kilde er forstørret i andre og forskellige mål. Når mønterne ikke fremstår i korekt størrelse på din browser, skyldes det mediets struktur - vi ved ikke hvilken opløsning din skærm arbejder med, eller hvor stor din skærm er. Uanset hvordan du har indstillet din skærm, bør du få gode og brugbare billeder. Vi anbefaler at indstille til 32bit-farver og opløsningen 1024 gange 786 (evt. 800 gange 600). Mønterne i de gengivne artikler er ofte i relativ overstørrelse.

Alle danske mønter i hovedtyper op til 1559 kan ses i det mindste i stregtegninger. Efter 1559 er det kun hensigten at vise fotos/skanninger af mønter vi har haft i hænde eller fået tilsendt elektroniske billeder af. Dette for ikke at konkurrere med Siegs udmærkede møntkatalog. Ligeledes beskæftiger vi os ikke med prissætning på mønterne.

Vi modtager gerne billeder af danske mønter vi endnu ikke har med


Efter hånden skylder vi tak til flere for billeder stillet til rådighed. Det, vi er interesseret i, er under alle omstændigheder kun mønter fra før 1874, helt specielle fænomener inden for området og specielt de helt gamle.

For at mønterne på vore sider skal fremtræde i proportionelt samme størrelse (størrelsen du oplever dem i er afhængig af din skærmindstilling), vil vi bede om at eventuelt fremsendte billeder opfylder følgende krav:

Er du ikke rutineret indenfor skanning, vil vi helst have billederne i høj opløsning (billedfilen fylder meget), men det er da vigtigt at du angiver møntens diameter. Vi skal så sørge for at det vil fremtræde proportionelt rigtigt på vore sider. Det samme gælder for fotos sendt med posten. Hvis du ønsker dit navn angivet, så skriv det, ellers gengives billedet anonymt.

Kan du hjælpe os, kan du sende dine skanninger på vores e-mail (KLIK HER). Hvis du ønsker det vil du blive anført som ophavsmand.

På forhånd tak!

Niels Jørgen Jensen og Mogens Skjoldager


Tilbage til Dansk Mønt